Izbornik Zatvoriti

Vlasotince dobija koordinaciono telo za borbu protiv nasilja

U sali Kulturnog centra Vlasotince održana je centralna tribina za roditelje, prosvetne radnike, socijalne radnike, psihologe, i sve druge koji žele da čuju kako mogu pomoći deci da žive sigurnom okruženju.

Tribinu je otvorio Bratislav Petrović, predsednik opštine, koji je istakao značaj bezbednosti dece i zahvalio na saradnji Fondaciji „Tijana Jurić“.U ime Udruženja „Bezbedno dete“ govorila je Jelena Đokić i navela dalje zajedničke aktivnosti.

Potom je Igor Jurić najavio da će Vlasotince, poput Novog Sada, Subotice i Aranđelovca dobiti koordinaciono telo za borbu protiv nasilja.


Na početku Jurić je govorio kako Fondacija prati 7 slučajeva ubica dece i po pravilu sve su te ubice u detinjstvu bili žrtve teške torture, a onda je održao tribinu o opasnostima koje vrebaju na društvenim mrežama.


„Istraživanja su pokazala da ni odrasli, ni deca nisu svesni opasnosti sa kojima mogu da se susretnu na internetu. Nekada je cilj zadovoljenje seksualnih nagona, ali je motiv vrlo često novac. Ono što je svim počiniocima zajedničko jeste da manipulišu žrtvom, tako što joj prete da će njene fotografije i snimke poslati porodici i prijateljima ili objaviti javno, ukoliko ne pristane da pošalje još. Dnevno ima od 250 do 300 slučajeva ucena preko kompromitujućeg materijala kako dece, tako i odraslih. Svako može biti žrtva, svako može da pogreši i nema apsolutno nikakve koristi kriviti žrtvu – već joj pružiti adekvatne alate i punu podršku kako bi uspešno prevazišla traumu“, rekao je između ostalog Igor Jurić.

 

izvor: jugmedia.rs

BEZBEDNO DETE - VLASOTINCE