Izbornik Zatvoriti

Potpisivanje ugovora udruženja “ Bezbedno dete” sa ministarstvom RNRO.

Udruženje”Bezbedno dete” na osnovu projekta koji je podržan od strane Ministarstva ostvaruje svoje ciljeve koji se tiču bezbednosti dece. Radujemo se jer će naše udruženje ove godine u saradnji sa prijateljima #kulturnicentarvlasotince i #cnzd dobiti jedan od lepših Festivala dečjeg stvaralaštva.Kabinet ministra Novice Tončeva, zadužen za unapređenje razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština, danas je u Vranju potpisao ugovore sa 16 udruženja iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga u vezi sa realizacijom projekata od javnog značaja.

Ceo Program finansiranja projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština (jedinice lokalne samouprave iz četvrte grupe) u ovoj godini iznosi 15 miliona dinara, a ovih 16 udruženja dobilo je deo sredstava, odnosno preko 5 miliona dinara za svoje projekte.

„Kada govorimo o boljim uslovima za život, prvo pomislimo na uvećane lične prihode koji uzročno posledično utiču i na kvalitet i mogućnosti građana. Od pripadnosti zajednici, preko učešća u programima kulture i sporta, do društveno korisnih akcija koje će nam svima doneti sadržajniji i lepši život.

Sa druge strane, sigurno je da osetimo i lično zadovoljstvo kada znamo da je i pripadnicima marginalizovanih grupa omogućeno da imaju približno istu mogućnost korišćenja pogodnosti koje imaju svi ostali građani. Uloga udruženja je u tome veoma značajna i zato pozivam sve da uložimo znanje i iskustvo kako bismo realizacijom ovih, a i nekih novih projekata, podigli na jedan viši nivo društveni život građana nedovoljno razvijenih opština“ izjavio je ministar Novica Tončev.

Na ovogodišnjem konkursu udruženja građana su konkurisala sa programima iz oblasti podrške u zapošljavanju, rodne ravnopravnosti, inkluzije dece i omladine sa smetnjama u razvoju, podizanju svesti o zdravim načinima života, zaštiti životne sredine, podrške razvoju preduzetništva, očuvanja kulturne baštine, digitalne bezbednosti kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama. Kroz ove programe su pokrivene sve starosne grupe, počevši od onih najmlađih do naših najstarijih sugrađana.

Potpisivanje ugovora sa lokalnim samoupravama u vezi sa projektima razvoja nedovoljno razvijenih opština je nedavno održano u Nišu, a sada i u Vranju, što je još jedna potvrda opredeljenosti ministra Tončeva da se na praktičan način bavi suštinskom decentralizacijom. To je dokaz da se najbolji rezultati rada postižu kada ste blizu građana na čijem unapređenju kvaliteta života i radite.


izvor: Jugmedija

BEZBEDNO DETE - VLASOTINCE