Skoči na sadržaj
Početna » Aktuelno » Da li znamo šta je AMBER ALERT?

Da li znamo šta je AMBER ALERT?

Deca su ogledalo roditelja

Amber Alert je sistem informisanja javnosti u slučaju nestanka dece. Nastao je u SAD-u 1996. godine, a naziv je dobio po devetogodisnjoj devovojcici iz Teksasa po imenu Amber Hagerman, koja je oteta i ubijena.Kao model objavljivanja informacija na svim javnim platformama i servisima, njegova uloga je da se putem javnog oglašavanja, što brže i efikasnije informiše javnost i u što kraćem roku pristupi realizaciji same potrage.
Sistem služi za javno informisanje gradjana i pruža uvid u celokupnu situaciju. Osmišljen je tako da obavesti građane o nestanku ili otimici deteta i da kroz medije, radio, SMS poruke, bilborde i druge javne servise, omogući da se u što kraćem roku od prijavljivala nestanka deteta, isto i pronađe.
Pored dvanaest država širom sveta koje su prepoznale u ovoj akciji dobru stranu, nalazi se i Vlasotince, samim tim i Srbija, gde sa ponosom možemo da kažemo da je u jednom malom gradu, na jugu Srbije, postavljen prvi bilbord Amber Alerta kao javni oglašivač kako bi se naši građani obavestili o značenju i značaju sistema.
Kao sistem koji uspešno funkcioniše u svetu, želimo da se što više čuje o njegovoj važnosti i za našu državu, kao i za čitav naš narod, a ponajviše za decu, kako bi se u što kraćem vremenskom roku vratila svojim kućama.➡️ AMBER ALERT je obećanje da će se vaše dete u slučaju nestanka u što kraćem roku vratiti, jer u svemu ovome učestvuju svi građani države Srbije. Zato, podrži i ti akciju i potpiši u periodu od 7. 3. 2022. do 13. 3. 2022. godine!
Na taj način će se glas o nestanku deteta čuti, lakše ćemo pronaći svako nestalo dete i tako pomoći porodici u besomučnom traganju za svojim detetom.
➡️ UČINIMO DOBRO DELO!

➡️ AMBER ALERT kao javni sistem informisanja i odbrambeni mehanizam je do sada, otkad je na snazi u preko dvanaest država sveta, pokazao da je jako bitan činilac u sistemu i da rezultira dobrim ishodom.
➡️ FONDACIJA TIJANA JURIĆ je pokrenula ideju o uvođenju sistema AMBER ALERT i kod nas, zato je od velike važnosti da se ovaj vid akcije podrži u što većem broju.
◽Skrštenih ruku i pognute glave nećemo rešiti problem. Problemu se suprotstavljamo, problemu ne dozvoljavamo da nas nadvlada, niti pred njim zatvaramo svoje oči.
Želimo da delujemo, želimo da se potrudimo da pomognemo, želimo da učestvujemo!
◽Sistem brzo reaguje na prijavu nestanka deteta, tako što u što kraćem vremenskom roku javno obaveštava građane o nestanku. Daje informacije o polu, ličnim podacima, o mestu nestanka, o vremenu nestanka ili eventualno poslednjem kontaktu sa nestalom osobom, o fizičkom izgledu i karakteristikama, dakle o svim i najsitnijim detaljima koje bi upotpunile sliku.
➡️ Uvođenje sistema AMBER ALERT kod nas je prekopotrebno, zato se iskreno nadamo da ćete se u što većem broju odazvati našem pozivu.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *