Skoči na sadržaj
Početna » Aktuelno » Književno veče “Za Anastasijin korak”

Književno veče “Za Anastasijin korak”

U sali Kulturnog centra održano je književno humanitarno veče „Za Anastasijin korak“ .
Članovi udruženja, učenici Osnovne škole „8. oktobar“ su u društvu sa piscem za decu Duškom Domanovićem srcem ispisali još jednu stranicu lista posvećenu maloj Anastasiji.
Pisac za decu Duško Domanović je ovom prilikom predstavio svoju najnoviju zbirku pesama za decu „Navrh dima iz dimnjaka“.
„Udruženje „Bezbedno dete“ ima različite aktivnosti i ciljeve, a jedan od prioriteta je organizovanje humanitarnih akcija. Mi večeras nastavljamo akciju prikupljanja pomoći i pružanje podrške maloj Anastasiji kako bi nam se ona jednog dana pridružila u ovakvim dešavanjima. Istovremeno, ovo je prilika da sa piscem Duškom Domanovićem obeležimo i Svetski dan knjige“, rekla je u uvodnoj reči profesorka Jelena Đokić.
Književno veče su stihovima otvorile Ljubica Đokić i Iva Đokić, učesnice Opštinske smotre recitatora.
Deca su zaista uživala u poeziji Duška Domanovića, koja im je pomogla da krenu na jedno čarobno, bajkovito i zanimljivo putovanje u izmaštani svet poezije pesnika, koji se, kako sam kaže, pisanju za decu posvetio iz čiste „dokonosti uma“ kako bi u njemu pronašao neku vrstu oduška od stvarnosti.
„Zahvalnost dugujem prisutnim kolegama koji su predanošću i humanošću i večeras pokazali koje su su prave vrednosti čoveka“, rekla je na kraju večeri profesorka Jelena Đokić.
Ona je ovom prilikom u ime udruženja “Bezbedno dete” uručila zahvalnicu Dušku Domanoviću za učešće u ovoj humanitarnoj aktivnosti posvećenoj Anastasiji Spasić.
Inače, Duško Domanović filozof po obrazovanju, slobodni novinar po profesiji, pisac po vokaciji, piše za decu i odrasle. Pored humora, njegove pesme imaju jasnu poruku o iskrenosti i dobroti, što je sinoć i pokazao tokom druženja sa decom iz Vlasotinca.
On piše poeziju, prozu, likovnu, muzičku i književnu kritiku. U njegovom raznovrsnom spisateljskom opusu i celokupnom radu ogleda se „unutrašnja čovekova mnogostrukost“.

Izvor: Informativni Bilten Vlasina